top of page
Image by Andrey Grodz

Over ons

20190911_Howest_Logo_Scan4Stories_RGB_We

Scan4Stories is een TETRA-project waarbinnen de opleidingen Toerisme en Recreatiemanagement en Digital Arts & Entertainment van Howest samenwerken. Op deze manier wordt de kennis in verband met het ontwikkelen van belevingensgerichte, toeristische producten voor bezoekers en games en interactieve toepassingen  met elkaar gecombineerd.

Digital Arts & Entertainment

Binnen de opleiding ‘Digital Arts and Entertainment’ (DAE) worden studenten opgeleid tot technical artists en programmeurs voor de internationale game en VFX- markt. De opleiding DAE beschikt over een eigen onderzoeksgroep, DAE-Research, die samen met het werkveld state of the art ontwikkelingen van de entertainmentindustrie toepast en valoriseert in zowel entertainment als non-entertainment contexten. Op deze manier creëert Howest een biotoop waar opleiding, onderzoek en ondernemerschap elkaar ontmoeten.

Toerisme en Recreatiemanagement

De opleiding Toerisme en Recreatiemanagement leidt studenten op tot dé vakantiemakers van de toekomst. Vakantiemakers zijn vooral gepassioneerde wereldburgers en leergierige verkenners die in staat zijn innovatieve reis- en vrijetijdsbelevingen te ontwerpen, te verkopen en te begeleiden.

De opleiding startte recent met toegepast onderzoek om zo een evenwichtige wisselwerking met het werkveld te garanderen. In lijn met de trends in toerisme koos de opleiding voor digitale innovatie en storytelling als onderzoeksniche, onder de ruimere noemer van “Kwaliteit, innovatie en duurzaamheid”. Het is de bedoeling om maximaal te streven naar interdisciplinaire onderzoeksprojecten, met partners binnen of buiten Howest.

Howest

HOWEST is een dynamische hogeschool met een focus op innovatie, creativiteit en ondernemingszin. Haar kernwaarden ‚serve-empower-care‘ stimuleren een open, pluralistische en internationale kijk op onderwijs, onderzoek en maatschappelijke dienstverlening. In samenwerking met internationaal vooraanstaande academische, social profit en bedrijfspartners, heeft HOWEST een stevige reputatie opgebouwd in toepassingsgericht onderzoek, dienstverlening en levenslang onderwijs.

bottom of page