top of page

De maquette van Rome is terug! En hoe!De Maquette van Rome is één van de topstukken van het Museum Kunst & Geschiedenis. De maquette werd het voorbije jaar grondig schoongemaakt en waar nodig gerestaureerd. Ook de opstelling rondom de maquette werd volledig vernieuwd. Videofragmenten, 3D-animaties, touchscreens en augmented reality zorgen voor een interactieve beleving. Voor (school)groepen werd ook een virtual realitybeleving ontwikkeld die de mogelijkheid biedt om de straten van het oude Rome te ontdekken.


De maquette wordt "bewoond" door verschillende personages die de bezoeker over hun leven vertellen en het multiculturele karakter van de stad laten zien. Zo is er de vrijgelaten slavin die als handelaar werkt en hoopt om ooit haar eigen zaak te beginnen of de jongeman uit Noord-Afrika die naar Rome reisde om architectuur te studeren.


Deze interactieve en meeslepende ervaring laat u Rome beleven op haar architecturale en monumentale hoogtepunt!https://www.artandhistory.museum/nl/exhibitions/la-maquette-de-rome

https://www.faro.be/blogs/roel-daenen/heropening-maquette-van-rome

32 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page