top of page

Scan4Stories @ Open Monumentencongres 2020

Op 19 maart 2020 stellen wij Scan4Stories voor aan het grote publiek tijdens het Open Monumentencongres.


Het Open Monumentencongres van Herita focust op 4 themalijnen:


- Site-ontwikkeling

- (Vrijwilligers)management

- Financiering

- Publiekswerking


Aan de hand van nationale en internationale praktijkvoorbeelden uit grote en kleine organisaties kom je meer te weten over deze thema’s. Het Open Monumentencongres is de plek waar iedereen die werkzaam is in de erfgoedsector ideeën kan uitwisselen met collega’s, inspiratie kan opdoen voor zijn/haar eigen werking en waardevolle contacten kan leggen.


Hoe ziet de dag eruit?


We brengen op het congres een boeiend voormiddagprogramma met onder meer een duopresentatie over het transversale erfgoedbeleid in Vlaanderen en de rol van het onroerenderfgoedrichtplan. Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck zal een balans opmaken van 4 jaar bouwmeesterschap en een internationale keynotespreker van the National Trust U.K. zal dieper ingaan op de rol van erfgoed in verstedelijkte gebieden.


In de namiddag hebben congresdeelnemers de keuze uit 12 parallelsessies rond één van de 4 themalijnen. Om de dag af te ronden staat een slotdebat op het programma met enkele belangrijke erfgoedactoren. Het slotdebat zal thema’s als duurzame erfgoedontwikkeling en beleidsoverschrijdende samenwerkingen behandelen.


Het volledige congresprogramma ontdek je hier.


Inschrijven


Inschrijven voor het congres kan via het online inschrijvingsformulier.


Meer informatie


Op de congreswebsite (www.openmonumentencongres.be) vind je alle informatie over het Open Monumentencongres. Heb je vragen of wens je meer informatie? Je kan steeds contact opnemen met Herita via info@herita.be of via 03 226 31 85.

54 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page