top of page

Slotevent Scan4Stories

Wat kunnen storytelling en immersieve technologie zoals Augmented, Virtual en Mixed Reality betekenen voor de erfgoedsector?Op deze vraag trachtte het TETRA-project Scan4Stories een antwoord te vinden. Tijdens het slotevent worden de bevindingen van het onderzoeksproject gepresenteerd en krijgt u de kans om de verschillende prototypes uit te testen.


Bent u op zoek naar nieuwe manieren om erfgoedverhalen te vertellen?

Overweegt u om binnenkort aan de slag te gaan met immersieve technologie?

Bent u geboeid door het onderwerp maar heeft u nog tal van vragen?

Is dit alles nieuw voor u?


Laat u dan tijdens het slotevent inspireren! U krijgt namelijk de kans om praktijkvoorbeelden uit te testen, prototypes te proberen, één van de workshops mee te volgen, in contact te komen met technologiepartners en gedachten uit te wisselen tijdens een netwerkmoment.


Mis deze inspirerende namiddag niet en schrijf u in via onderstaand formulier voor het slotevent van Scan4Stories dat doorgaat op 30 september 2021 in het Kasteel De Lovie.


Programma


13u00: Ontvangst + bezoek inspiratiebeurs

13u30: Scan4Stories

14u00: De Zwinhavens (Dr. Maxime Poulain/Prof. Dr. Wim De Clercq)

14u30: Pauze + bezoek inspiratiebeurs

15u00: Workshop I – II – III

15u30: Workshop I – II - III

16u00: Workshop I – II – III

16u30: Pitches

17u00: Netwerkmoment + bezoek inspiratiebeurs


Workshops


Foodarcheoloog


Steeds vaker wordt voor het toevoegen van beleving, ingezet op de verschillende zintuigen. Immersieve technologie speelt hier op in, maar we kunnen hier nog een stapje verder gaan. Wat met smaken en geuren? Hoe kunnen we erfgoedverhalen verrijken door smaak en geur aan een beleving toe te voegen? Laat je meevoeren in de wondere wereld van de Foodarcheoloog en ontdek wat je met smaken en geuren kan bereiken.


De workshop wordt begeleid door Jeroen Van Vaerenbergh, archeoloog, foodarcheoloog en storyteller van dienst.StorytellingGeboeid door verhalen en benieuwd hoe je die verhalen in een interactief jasje kan gieten? Geprikkeld door het idee om dit ook met erfgoedverhalen te doen? Kom het tijdens deze interactieve workshop te weten!


De workshop wordt begeleid door Dagmar Blommaert, mede-oprichter van Like Charlie, narrative designer en avonturier op zoek naar de beste verhalen!
Scan4Stories workflow


Op basis van de ervaringen die tijdens het project werden opgedaan, werd een workflow opgesteld voor het vertellen van erfgoedverhalen aan de hand van immersieve technologie. Een stappenplan als het ware die kan helpen bij het creëren van een interactieve beleving. Wil je graag meer te weten komen over wat deze workflow precies inhoudt en hoe je deze zelf kan gebruiken? Volg dan zeker deze workshop mee!


De workshop wordt begeleid door het Scan4Stories-team.


Registreren kan via volgende link: https://www.howest.be/nl/events/2021-09-30-slotevent-scan4stories


70 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page